Den gode basis garderobe til børn

af

En god basis garderobe er vigtigt når du vælger tøj til dit barn. Alt behøver selvfølgelig ikke være basis, det er selvfølgelig “ tilladt “ også at give den fuld gas med tyl, blonder, flæser , vilde print osv.

Basisgarderobe:

Det er måske ikke lige basistøj du tænker på som det første, når du shopper tøj til dine børn. Du tænker måske det er lidt for kedeligt med det der basis. Basistøj behøver bestemt ikke være kedeligt. 

Først og fremmest skal børnenes basistøj være praktisk og ikke mindst behageligt. Det skal være tøj der er egnet til de forskellige aktiviteter som børn springer ud i. En god kvalitet er også vigtig. Det er ikke vigtigt om barnet har en masse stykker tøj i basisgarderoben, men selvfølgelig skal der være nok til at dække de forskellige behov.  

Når basis tøjet er på plads, er det nemt at tilføre fine farver og print. En basis garderobe kan sagtens indeholde et par leggings eller en hue med print i flere forskellige farver. En hue med farver og print er super flot til en ensfarvet jakke. Det samme gælder hvis du vælger legins med smukke print, der vil det være super fint med en ensfarvet bluse eller en lækker strik trøje til. 

Herunder får du en lille guide til det mest basale basistøj dit barn behøver. Og HUSK basistøjet behøver bestemt ikke være kedeligt.

1. Bodystocking:

Bodystockings er nok noget af det første du tænker på når du skal købe tøj til din lille nyfødte baby. Det lille barn bruger nemlig mange bodystockinger, nogle dage skal der mere end en body i brug. Ved små børn er det helt naturligt at der kan ske små uheld i løbet af dagen.

Hvis bleen ikke sidder helt ordentlig, kan det nemt ske at barnet tisser udenfor bleen, og bodyen bliver våd og skal skiftes. Det er derfor en god ide` og have et lille lager af bodystockinger i barnets garderobe.

Bodystockingen er det stykke tøj der er tættest på barnets hud, og det er derfor vigtigt at kvaliteten er blød og lækker. Hos Petitflora finder du bodyer i ØKO-tex bomuld i fine farver og mønstre. De er selvfølgelig med trykknapper ved skulderen og forneden, så er det nemt når i skal skifte den.

2. Bluser:

Bluser er også meget vigtige i basisgarderoben. Helt naturligt spilder og sviner børn når de f.eks. spiser. Tit og ofte skal maden udforskes hos de små børn, og maden ender ofte på tøjet. Hos de små børn der savler, bliver blusen også våd - her hjælper det dog rigtig godt hvis du giver dit barn en savlesmæk på.

Hos Petitflora finder du et fint udvalg af bluser. Bluser i fine farver og print. Bluserne er lavet i bløde bomuldskvaliteter, nogle med flæser som giver et rigtig sødt og feminint udtryk til pigerne. Til drengene finder du enkle bluser også i bløde materialer. 

3. Huer:

Huer til børnene er noget af det der bestemt ikke må mangle i basisgarderoben. De fleste af årets måneder har barnet brug for en hue. Lige med undtagelse af de mega varme sommerdage. Men lad dig ikke narre af sommer varmen, for den danske sommer er ofte blæsende. Blæst er noget af det værste for de små baby øre.

Et godt gammeldags husmor råd er, at de måneder der indeholder bogstavet R, er de måneder barnet skal bruge hue. Men igen det kan være nødvendigt med en hue alle de andre måneder også.

Om det skal være en strikhue eller en bomulds hue, der skal med i basisgarderoben, det er op til dig.

Et godt bud herfra på en god basis hue, er de enkle beanie huer. Det er helt enkle huer, med en super god pasform, der dækker øre og nakke.

Vælg den rigtige babyhue her

4. Strømper og strømpebukser:

Strømper og strømpebukser er også helt uundværlig i barnets basis garderobe. Stort set året rundt er strømper nødvendige, med mindre det er 30 grader udenfor. Til hverdag i vuggestuen eller børnehaven er det godt og give barnet strømper på, da gulvene ofte er laminat de steder, og laminat er koldt. Der er ikke noget værre end kolde fødder - det gælder både for børn og voksne. En god ide` er at købe godt med strømper, så i altid kan have lidt ekstra liggende i institutionen, hvis nu strømperne skulle blive våde eller beskidte.

Strømpebukser kan i heller ikke undvære. Hvis du har en lille pige der elsker kjoler eller nederdele, så er det nødvendigt med strømpebukser under i de kolde måneder. Mange børn er også vilde med shorts og bloomers, der er det også fint med strømpebukser under, hvis det er for koldt med bare ben.

Hos Petitflora finder du et fint udvalg af strømper og strømpebukser fra Còndor i flotte farver og mønstre, som kan mixes på kryds og tværs med alle farver. Còndors strømper og strømpebukser er utrolig bløde og behagelige. Samtidig har de en god pasform og bevægelsesfrihed. Strømpebukserne fås i bomuld og uld.

5. Leggings:

Jeg vil helt klart anbefale dig at vælge leggings til barnets basis tøj. Leggings er bløde og meget behagelige for barnet at have på. Selvom leggings sidder tæt på kroppen, har de en stor bevægelsesfrihed. Leggings kan bruges på rigtig mange måder. De kan bruges som de er, og de kan bruges under kjoler, nederdele og shorts og bloomers.

Leggings er også et stort hit ved de mindre børn under regntøjet, det er nemt for barnet lige at trække regnbukserne over. Når regnbukserne er trukket på, er der ikke noget der sidder og irritere, da leggings jo sidder tæt til kroppen. 

Leggings kan faktisk også bruges som nat bukser med yndlingsblusen til. Men bedst af alt er det nok de bedste bukser du kan give dit barn på til hverdages udfoldelser.

Hos Petitflora finder du et stort udvalg af lækre bløde leggings. De fås i flotte farver og måske Danmarks fineste print.

6. Savlesmæk / Hagesmæk:

Savlesmække og hagesmække kan bestemt heller ikke undværes i basis garderoben. Små børn savler - og det er helt naturligt, især ved tand frembrud. Nogle børn savler mere end andre børn. Nogle babyer gylper også. Hvis du ikke bruger hagesmække til dit barn imens barnet er lille, kan du ikke bestille andet end at skifte bodystocking og bluser flere gange om dagen.

Hos Petitflora finder du savlesmække i bløde bomuldskvaliter, i flotte farver og print. Savlesmækkene kan mixes på kryds og tværs med hele børnetøjs kollektionen fra Petitflora.

Du finder også hæklede savlesmække i et hav af farver. De suger også savl, så bluse og body ikke bliver våde. De hæklede er også virkelig fine som pynt til tøjet.

Se her ♡ det er måske noget for dig
Læs mere om de søde babyer
Luk
Se flere produkter
Ingen produkter fundet

Menu