Min 3. " baby " blev født

af

Det har aldrig lagt i kortene at jeg skulle producere børnetøj ♡ og da slet ikke at jeg selv skulle sy og designe det.

Men det er altså her jeg står i dag. Som selvstændig børnetøjs producent. Og det har været den bedste beslutning for mig. Det var med stor stolthed og lidt bævrende ben da jeg endelig kunne vise min første lille kollektion af børnetøj frem.

Jeg er butiks uddannet, og har tidligere haft egen butik med børnetøj, dametøj og brugskunst. Finans krisen kom, og det kunne min lille butik desværre ikke klare. Jeg lukkede butikken. 10 efter jeg lukkede butikken fik vores den yngste konstateret diabetes 1. Xander var på det tidspunkt 4 år.

Det var mig der skulle lære børnehave og skole op i hans diabetes. Benny har været selvstændig i mange år, og arbejdede på det tidspunkt meget, så det var mig der fik orlov med Xander. Vi kunne ikke få det til at hænge sammen hjemme hvis jeg skulle ud og arbejde i butik, samtidig med at Xanders diabetes skulle passes. Det var lidt held i uheld. Det blev starten på Petitflora.

Da jeg havde butikken solgte jeg børnetøj og var med på diverse messer. Der så jeg en masse fint børnetøj hos de andre deltagere. Man kan jo gå helt i svime over det søde tøj i små størrelser.

Stille og roligt fik jeg en ide` om at designe og sy mit eget børnetøjs mærke. Det skete bestemt ikke natten over. Det var en lang proces. Jeg har altid været kreativ og var 4 år da jeg begyndte at strikke. Jeg havde også syet lidt tidligere.

Men der var mange teknikker der skulle friskes op. Min mormor, som på det tidspunkt var 76 år har altid været meget dygtig til at sy. Og hun havde styr på alle teknikkerne.

Min mormor og jeg brugte rigtig mange timer sammen. Ud over at det var mega hyggeligt var det også utrolig lærerigt. Jeg fik syet en masse børnetøj, og jeg fik “ sprættet “ en masse op igen, da det ikke var godt nok og skulle laves om. Jeg smed også en masse tøj ud, fordi det simpelthen ikke kunne reddes. Det var lidt op ad bakke, men som min mormor sagde var det den eneste måde jeg lærte det på. Og jeg har efterfølgende måtte give hende ret. 

Efter nogle hårde og lærerige måneder begyndte det at gå den rigtige vej. Heldigvis, for ellers kunne det godt være at jeg havde smidt håndklædet i ringen, og opgivet.

Nu begyndte det sjove. Jeg skulle til at finde det stof som jeg ville sy min lille kollektion af. Det var en drøm. Jeg elskede alt det stof jeg kiggede på, og jeg elsker stadig processen med at finde stof.

Nu skulle jeg finde ud af hvad min “ røde tråd “ skulle være. Det æteriske har altid betydet meget for mig. Så jeg brugte rigtig lang tid på at finde det rigtige stof. For det første skulle kvaliteten være den bedste. Fra starten har jeg også haft det mål, at mit design skulle være økologisk. Efter en masse søgen fandt jeg endeligt det sødeste stof.

Nu begyndte det rigtig sjove. Nemlig, den der lille kollektion som skulle være Petitfloras “ fødsel “. Igen blev al energi sat ind på at SY. Jeg syede og syede og pludselig havde jeg den kollektion af børnetøj jeg havde drømt om.

Imellem alle sy lektionerne med mormor, gik jeg også igang med at lave en webshop. Det blev en hel enkel webshop der var let at lave. Senere fik jeg dog lavet en professionel shop.

Det der solgte bedst fra min første lille kollektion var helt klart bloomers og nederdele. I dag hitter bloomers og nederdele også. Siden starten er der kommet mange flere styles til.

Blandt andet mine leggings i unikke mønstre og farver sælger jeg rigtig mange af. De seneste år har jeg også strikket en masse babyhjelme. De er også meget populære. De er strikket i blød baby merinould. De fås med eller uden kvast.

I dag, flere år efter jeg startede Petitflora er det stadig den bedste beslutning jeg har taget. Det er hård arbejde hver dag, men jeg elsker alle processerne. Jeg håber det er det her jeg skal arbejde med resten af livet.

Man skal følge sin drøm og springe ud i det.

Se her ♡ det er måske noget for dig
Læs mere om de søde babyer
Luk
Se flere produkter
Ingen produkter fundet

Menu