Vælg den rigtige babyhue

Det kan være lidt svært at vurdere hvordan du vælger den rigtige hue til din baby.               

Jeg håber med denne lille guide, at jeg kan hjælpe dig lidt på vej.

De små baby hoveder skal holdes varme året rundt. Det gælder både sommer og vinter. Om sommeren kan der ofte være lidt kold vind, og har barnet ikke en hue på, er de små øre og selve hovedet ikke beskyttet.

Det første der sker når din baby kommer til verden, er at den får en hue og et par strømper på, babyen har jo lagt trygt og varmt i din mave i 9 måneder, så det er en kold fornøjelse at komme ud i den store verden. Fryser barnet fødder og hoved vil resten af kroppen også være nedkølet. Så det er meget vigtigt at din lille baby har en hue på for at opretholde den rette krops temperatur.

Hvilken babyhue skal du vælge?

Der er selvfølgelig forskellige babyhuer til nyfødte. Der findes forårs huer til børn, vinterhuer børn, babyhue uld og babyhue bomuld, lækre strikket babyhuer, bløde bomulds huer og skal de være ekstra søde og nuttet er der huer med kvast.

En bomulds hue er den perfekte hue at vælge til de lidt kølige forårs måneder, bomuld er et fantastisk materiale til babyhuer, da det er blødt, åndbart og behageligt mod huden. Vælger du en hue af en lidt tykkere bomulds kvalitet, er den perfekt i overgangs månederne mellem forår og sommer, og overgangen mellem efterår og vinter.

Babyhuer der er fremstillet af bomuld er praktiske under cykelhjelmen. Cykelhjelmen beskytter barnets hoved ved fald, men den varmer ikke ørene. Det er her bomuldshuen er fantastisk, den kan du trække godt ned i nakken, og ligeledes ned om ørene.

Babyhuen af bomuld er nem og holde ren. Den kan vaskes i maskinen ved høj varme, hvis den er meget beskidt. Er den ikke møg beskidt bliver den uden problemer ren ved 40 graders vask.

Hos Petitflora finder du et stort udvalg af beanie huer i bomuld i flotte farver og mønstre. En beanie er en enkel hue med rund pasform uden kvast. Baby beanies er perfekte til det nyfødte barn.

Huer med kvast finder du også en masse af her. Også i flotte farver og mønstre, som kan mixes på kryds og tværs med barnets outfit.

Uld skal man ikke kimse af. Uld er det perfekte materiale til efterår og vinter månederne. Ja, faktisk er uld huer fantastiske året rundt, uanset årstiden. En gammel huskeregel siger at baby og børn skal bruge uld i de måneder der indeholde bogstavet R. Det vil sige fra september til og med marts månede.

Men uld kan også sagtens bruges i sommer månederne, hvis barnet har behov for en hue der. Uld har nemlig den fantastiske egenskab at, det er temperatur regulerende. Det lyder måske underligt at et materiale selv kan regulere temperaturen, men det er intet mindre end sandt. Det vil sige hvis huden er varm og lidt fugtig, nedkøler uld huden. Og modsat hvis huden er kold varmer ulden huden. Det er da intet mindre end fantastisk, og næsten for godt til at være sandt. 

Vælger du en uld hue til dit barn kan du også glæde dig over at uld er selvrensende, smuds og vandafvisende. 

Petitfloras babyhjelme er håndstrikket i økologisk merinould. Merinould er meget blødt og behageligt mod huden, derudover er ulden også kradsfri, og uden skadelig kemikalier. Uld huerne tåler vask i maskinen ved 30 grader. Men husk at du ikke behøver at vaske den, med mindre den er beskidt. 

                                                     

Hvornår skal barnet have hue på? 

Det korte svar er - faktisk året rundt, og så alligevel ikke. På de steg hede sommer dage, er det sidste du nok tænker på, er at du skal huske at give baby hue på, og det er også rigtigt. Med det lidt omskiftelige vejr vi har i danmark kan det være nødvendig, med en baby hue om sommeren.

Ofte blæser det nemlig, og det er noget af det værste for de små baby øre, og hovedet generelt, barnet får hurtig ørepine, eller i værste tilfælde mellemøresbetændelse hvis ørene ikke er beskyttet, det er en meget smertelig omgang, som ingen ønsker for deres børn. Noget af det bedste i det kølige forår og sommer er en bomuldshue baby, bomuldshuer fås også til de større børn. 

En bomulds hue er perfekt til leg udendørs. Under cykelhjelmen er den også fin, der beskytter den også ørene og nakken. Det er ikke altid man tænker over, at nakken jo faktisk også kan fryse og være kold.

Huer i bomuld kan selvfølgelig også bruges i vinter månederne, vel at mærke de dage hvor det er plusgrader. Er det minus grader og hundekoldt, anbefales en uld hue. Uld har den fantastiske egenskab at det er temperatur regulerende. Samtidig er uld selvrensende, så det er bare med at hænge huen af uld udenfor i den friske luft jævnligt.

En ting du også skal være opmærksom på når din baby er udenfor, f.eks under middagsluren i barnevognen, er at barnet ligger stille og altså ikke bevæger sig. Der er det meget vigtig med en dejlig varm hue. Du kan altid mærke barnets temperatur i nakken. Er nakken kold har babyen for lidt tøj på. Er nakken varm og svedig, har barnet for meget tøj på. Tager din baby nogle lange lure i barnevognen, er det vigtigt at du går ud og mærker temperaturen løbende, da den hurtig kan ændre sig.

Se hele udvalget af huer til børn her

Lækre strikhuer i blød uld

Strik hitter, det er helt forståeligt. Der er ikke noget mere hyggeligt og lækkert end en dejlig blød og varm strikhue. En strikket hue sikre at dit barn kommer sikkert gennem de kolde vinter måneder. Petitfloras strikket huer er håndstrikket i super blød baby merinould, som oven i købet er 100% Oekotex certificeret. 

Læs om uldens gode egenskaber her

Vælger du en lækker strikket hue, er du sikker på at din lille guldklump holdes dejlig varm hele vinteren, da uld er åndbart og temperaturregulerende. Ulden varmer nemlig når det er koldt, det er jo virkelig smart og trygt.
Ud over at strikket huer passer godt til det danske vejr, er det faktisk også ret “ in “, rent modemæssigt, det gælder både for voksne og børn.

Shop babyhuer online hos Petitflora.dk

Hos Petitflora finder du et stort udvalg af huer til børn, huer med kvast, beanie huer, babyhjelme og lækre bløde bomuldshuer. På Petitfloras webshop finder du babyhuer til nyfødte og op til størrelse 8 år. Som altid hos Petitflora er der en rød tråd på hele designet. Det vil sige at du finder matchende børnetøj, i samme farver og print.

På mit eget design af tøj er leveringstiden ca. 5 - 7 hverdage, da jeg først producere tøjet efter du har bestilt. Bestiller du for 599,- kr. og derover, betaler jeg fragten.

Håber du finder yndlings huen til din baby på shoppen. Vil du inspireres af billeder med børn iført mit design, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier Facebook og Instagram.

Relaterede artikler
Luk
Se flere produkter
Ingen produkter fundet

Menu