Find den rigtige vinter hue

af

Når vinteren melder sin ankomst, er det tid til at få fyldt børnenes garderober op med lækre varme, bløde og flotte huer. Det anbefales at babyer og børn bruger huer i vinter månederne. Det ligger lige til højre benet, at købe børnehuer der er moderigtige og praktiske. Huer til baby og huer til børn har en hel klar funktion, og det er selvfølgelig at varme barnets øre og hoved. 


Find den perfekte vinter hue til dit barn

Når du skal finde den perfekte vinter hue til dit barn, er der flere faktorer du skal tage højde for. Du skal tage stilling til:

• Materialevalg

• Pasform

• Stil og design

• Farvevalg

• Vejrforhold

 Når det så er sagt, er det jo egentlig også nogle ret hyggelige valg at træffe, ikke?

1. Materialevalg

Uld:

Når du går igang med at finde en vinterhue, skal du gøre op med dig selv om det skal være en hue der er fremstillet af bomuld eller uld. Jeg vil anbefale at du køber både uld og bomuldshuer. Det er selvfølgelig ikke alle der er vilde med uld, fordi de tror det kradser. Det gør det ikke, det uld der bliver brugt til fremstilling af tøj, bliver lavet af de fineste fibre. De grovere uld fibre bliver hovedsagligt brugt til fremstilling af store tykke jakker. Uld kan bare noget, når det kommer til strikhuer da uld er temperaturregulerende, det kan du blive klogere på her.

En babyhue uld er et godt valg til din nyfødte baby, da uld jo er temperaturregulerende, og ikke forstyrre babyens søvn, og en uforstyrret middagslur gavner jo hele familie. Derudover absorbere uld sved, og sikre at dit nyfødte barn hverken er for varm eller kold. Desuden er uld meget blødt og behageligt for det lille barn, det giver en føelse af hygge og tryghed, som da barnet lå i din mave. En baby hue i uld er selvfølgelig også et godt valg til dit lidt større barn, der også er aktiv.

Bomuld:

Så er der huer til børn i bomuld, det er også et rigtig godt valg. Bomuld er et blødt naturprodukt, som fremstilles af frøulden fra bomuld. Bomulds frøenene spindes til tråde og er den mest brugte i verden, når det gælder tøj. Økologisk bomuld er selvfølgelig, uden skadelige kemikalier og sprøjtemidler. Bomulds hue er nem at have med at gøre, der er ingen problemer med at vaske den i maskinen. Det anbefales at du vasker den nye bomuldshue ved 60 grader, så overskydende farve vaskes ud.

Den bløde egenskab bomulden er beriget med, gør det utrolig behageligt for barnet at have en bomuldshue på. En hue bomuld er god forår og sommer når vejret er lidt lunere.

2. Pasform

Det er vigtigt at vinterhue har den rigtige pasform. Den rigtige pasform er selvfølgelig at den dækker barnets hoved og øre korrekt, for at få den optimale varme. Huen må også gerne dække nakken, nakken må heller ikke blive kold. Flere huer dækker også noget af panden, det er også et plus, er panden kold, kan barnet få hovedpine. Vi skal undgå alt det der kan blive koldt, alt det der kan tilføres varme, skal gøres.

Strikket babyhue, dem der også kaldes babyhjelm eller djævle hue, har en rigtig god pasform, da det er en hue med en god og rummelig pasform, samtidig med at den bindes med et bånd under hagen. Bindebåndet sørger for at huen ikke drejer rundt på hovedet, når den lille baby f.eks. sover middagssøvn i barnevognen.

Flere bomuldshue er fremstillet så der er plads til et lille ombuk, valget er ene og alene dit, eller om du vælger at trække huen godt ned om ørene i stedet. De fleste steder fås vinter huer som et lags , hvilket er praktisk hvis det ikke er så koldt, måske bare en let vind - f.eks. om sommeren. Du kan også nemt finde dobbeltlags huer, det er en dejlig varm hue, som også er perfekt som vinterhue. 

3. Stil og design:

Der findes flere forskellige stilarter indenfor vinterhuer. Der er den klassiske beanie, og hvad er det så? Det  kan være en tynd enkeltlags hue, som egner sig perfekt under en cykelhjælm eller ridehjælmen. Beanien fås også som dobbeltlags, den er jo selvfølgelig varmere end etlags beanien, selvom den er syet dobbeltlags fungere den stadig fint under en cykelhjælm og ridehjælm.

Er du vild med strik til dit barn, så er en babyhjelm helt sikkert værd at kigge nærmere på. Flere er fremstillet i uld, vel og mærke den lækre merino kvalitet. Babyhjelmene fås med eller uden kvast.

Den sidste hue til vinter jeg vil nævne, er de populære bløde bomuldshuer, som fås som en tynd bomuldshue, og også i en kraftigere kvalitet, og igen alt efter hvilken design du er til, kan de vælges med eller uden pompom.

4. Farver og mønstre

Du vil opleve at der findes et hav af stilarter i din søgen efter den perfekte vinter hue til dit barn. Når du vælger vinterhue børn, er det vigtigt at det er en varm hue. Derudover må det også gerne være en lækker hue, i flotte mønstre og flotte farver, og det er heldigvis ikke noget problem at finde det.

Er du til enkle klassiske farver - ensfarvet, eller nogen med noget mere spræl på, finder du det nemt. Her er f.eks. et stort udvalg af huer til børn til de kolde måneder, i flotte farver og mønstre.

5. Vælg hue efter vejrforhold 

At finde den rigtige vinter hue til dit barn, kan være afgørende for vejrforholdene. Vejret i danmark kan være lidt lunefuld og utilregnelig. Her finder du tips til hvilke vinterhuer du skal vælge:

1. Vinterdage med sne

Når sneen falder er det ekstra vigtigt at vælge en hue, der kan holde dit barn tør og varm. Et godt bud vil være en tætstrikket uldhue, gerne i den super bløde merino kvalitet. Er du ikke fan af uld, er en tyk bomuldshue det perfekte valg, da begge sørger for varme og isolering.

2. Kolde og blæsende dage

Kolde og blæsevejrs dage bliver vi også præsenteret for i vinter månederne. De dage kan være ekstrem kolde, der er det vigtigt at vælge en hue der slutter godt til om hoved, øre, nakke og pande.

En babyhjelm i strik er et godt valg på de dage, hjelmen bindes med et bånd under hagen, huen bliver siddende hvor den skal og blæser ikke af. En dobbeltlags beanie er også velegnet på blæsevejrsdage, da den slutter godt til hovedet med en god pasform. Konklusionen er altså at en sød hue med hulmønster, er no go på kolde blæsende dage.

3. Lune dage med solskin

Lune dage med solskin har vi heldigvis også lidt af i vintermåneder. På lune dage hvor det ikke er minusgrader, kan en let bomulds hue være det rigtige valg til dit barn. Det er nemlig også vigtigt at barnet ikke bliver over ophedet. 

En strikhue i uld er stadig også ideel på lune dage, da uld ( især merino uld ) er temperaturregulerende og transportere sved væk.

Rigtig god fornøjelse på din jagt efter den perfekte vinter hue til dit barn.

Se her ♡ det er måske noget for dig
Læs mere om de søde babyer
Luk
Se flere produkter
Ingen produkter fundet

Menu