Basis tøj - Hvad er det?

af

En god basis garderobe er vigtigt når du vælger tøj til dit barn. Alt behøver selvfølgelig ikke være basis, det er selvfølgelig “ tilladt “ også at give den fuld gas med tyl, blonder, flæser , vilde print osv.

Hvad er basis tøj?

Basis tøj, er tøj i et tidsløst design, med god pasform og funktionalitet. Basis kan kombineres på mange forskellige måder. Man kan sige at basis tøj er "basen" i tøjskabet. Basistøj er generelt alsidigt og tidsløst tøj, som nemt sættes sammen med farverigt og mønstret tøj i glade farver. Det er måske ikke lige basistøj du tænker på som det første, når du shopper tøj til dit barn. Du tænker måske det er lidt for kedeligt med det der basis. Basis tøj behøver bestemt ikke være kedeligt! Tværtimod, basis kan sagtens være farverigt og lækkert.  

Først og fremmest skal børnenes basis tøj være praktisk og ikke mindst behageligt. Det skal være tøj der er egnet til de forskellige aktiviteter som børn springer ud i. En god kvalitet er også vigtig. Det er ikke vigtigt om barnet har en masse stykker tøj i basis garderoben, men selvfølgelig skal der være nok til at dække de forskellige behov.  

Når basis tøjet er på plads, er det nemt at tilføre fine farver og mønstre. En basis garderobe kan sagtens indeholde et par leggings eller en hue med print i flere forskellige farver. En hue med farver og print er super flot til en ensfarvet jakke. Det samme gælder hvis du vælger legins med smukke print, der vil det være super fint med en ensfarvet bluse eller en lækker strik trøje til. 

Herunder får du en lille guide til det mest basale basis tøj dit barn behøver - Og HUSK basistøjet behøver bestemt ikke være kedeligt. 

• Bodystocking
• Bluser
• Huer
• Strømper og strømpebukser
• Leggings
• Savlesmæk og hagesmæk

1. Bodystockings:

Bodystockings er nok noget af det første du tænker på når du skal købe tøj til din lille nyfødte baby. Det lille barn bruger nemlig mange bodystockinger, nogle dage skal der mere end en body i brug. Ved små børn er det helt naturligt at der kan ske små uheld i løbet af dagen.

Hvis bleen ikke sidder helt ordentlig, kan det nemt ske at barnet tisser udenfor bleen, og bodyen bliver våd og skal skiftes. Det er derfor en god ide` og have et lille lager af bodystockinger i barnets garderobe.

Bodystockingen er det stykke tøj der er tættest på barnets hud, og det er derfor vigtigt at kvaliteten er blød og lækker. Hos Petitflora finder du bodyer i ØKO-tex bomuld i fine farver og mønstre. De er selvfølgelig med trykknapper ved skulderen og forneden, så er det nemt når i skal skifte den.

Hvor mange bodyer skal baby have?

Jeg vil anbefale at du har i hvertfald 8-10 bodyer i barnets tøjskab - det er også for at gøre det lettere for dig, så du ikke drukner i vasketøj. Vælg gerne både kortærmet, lang ærmet og bodystocking uden ærmer.

2. Bluser:

Bluser er også meget vigtige i barnets basis garderobe. Helt naturligt spilder børn når de f.eks. spiser. Tit og ofte skal maden udforskes hos de små, og maden ender ofte på tøjet. Hos babyer der savler, bliver blusen også våd - her hjælper det dog rigtig godt hvis du giver dit barn en savlesmæk på.

Det er ikke noget problem at finde bluser, bluser i fine farver og med flotte mønstre. Bluser lavet i bløde bomuldskvaliteter, nogle med flæser som giver et rigtig sødt og feminint udtryk til pigerne. Til drengene finder du enkle bluser med fine print, også i bløde materialer.

Hvor mange bluser skal baby have:

Jeg anbefaler at der er 5-6 bluser i tøj skuffen. Køb gerne bluser med korte ærmer, lang ærmede bluser, og gerne en ærmeløs bluse, altså det man kalder en bomuldstop. 

3. Huer:

Babyhuer er noget af det der bestemt ikke må mangle i børnenes basis tøj. De fleste af årets måneder har barnet brug for en hue. Lige med undtagelse af de mega varme sommerdage. Men lad dig ikke narre af sommer varmen, for den danske sommer er ofte blæsende. Blæst er noget af det værste for de små baby øre. Et godt gammeldags husmor råd er, at de måneder der indeholder bogstavet R, er de måneder barnet skal bruge hue. Men igen det kan være nødvendigt med en hue alle de andre måneder også.

Om det skal være en tynd babyhue, bomuldshuer eller strikhue til nyfødt eller en merino uld hue din baby skal forkæles med er helt op til dig, jeg anbefaler dog at du køber lidt af hvert, så din baby er sikret varme øre. 

Et godt bud herfra på en god basis hue, er de enkle beanie hue børn. Det er enkle huer, med en super god pasform, der dækker øre og nakke.

Hvor mange huer skal baby have:

Jeg anbefaler at du vælger 2-3 forskellige huer, alt efter årstiden. Er du i tvivl om hvilken babyhuer du skal vælge, hjælper jeg dig gerne her.

4.Strømper og strømpebukser:

Strømper og strømpebukser er også helt uundværlig i barnets basis garderobe. Stort set året rundt er strømper nødvendige, med mindre det er 30 grader udenfor. Til hverdag i vuggestuen eller børnehaven er det godt og give barnet strømper på, da gulvene ofte er lidt kolde. Der er ikke noget værre end kolde fødder - det gælder både for børn og voksne. En god ide` er at købe godt med strømper, så i altid kan have lidt ekstra liggende i institutionen, hvis nu strømperne skulle blive våde eller beskidte.

Strømpebukser kan i heller ikke undvære. Hvis du har en lille pige der elsker kjoler eller nederdele, så er det nødvendigt med strømpebukser under i de kolde måneder. Mange børn er også vilde med shorts og bloomers, der er det også fint med strømpebukser under, hvis det er for koldt med bare ben.

Hvor mange strømper/strømpebukser skal baby have:

Du må ikke købe mindre end 4-5 par almindelige tynde strømper, samt 4-5 par tykkere strømper. Strømpebukser anbefaler jeg også 4-5 par af, i hvertfald hvis det er en pige du har. Har du en dreng vil 2-3 par være nok.

5. Leggings:

Jeg vil helt klart anbefale dig at vælge leggings til barnets basis tøj. Leggings er bløde og meget behagelige for barnet at have på. Selvom leggings sidder tæt på kroppen, har de en stor bevægelsesfrihed. Leggings kan bruges på rigtig mange måder. De kan bruges som de er, og de kan bruges under kjoler, nederdele og shorts og bloomers. Leggings er også et stort hit hos de mindre børn under regntøjet, det er nemt for barnet lige at trække regnbukserne over. Når regnbukserne er trukket på, er der ikke noget der sidder og irritere, da leggings jo sidder tæt til kroppen. 

Leggings kan faktisk også bruges som nat bukser med yndlingsblusen til. Men bedst af alt er det nok de bedste bukser du kan give dit barn på til hverdages udfoldelser.

Hvor mange par leggings skal baby have:

Der er ingen tvivl om at jeg brænder for leggings til de små, de er bare så praktiske. Jeg anbefaler dig at købe 4-5 par leggings.

6. Savlesmæk / Hagesmæk:

Savlesmække og hagesmække kan bestemt heller ikke undværes i basis garderoben. Små børn savler - og det er helt naturligt, især ved tand frembrud. Nogle børn savler mere end andre børn. Nogle babyer gylper også. Hvis du ikke bruger hagesmække til dit barn imens barnet er lille, kan du ikke bestille andet end at skifte bodystocking og bluser flere gange om dagen.

Hvor mange savlesmække skal baby have:

Hvis dit barn ikke savler og gylper ret meget, vil 1-2 savlesmække om dagen være nok. Savler din baby meget vil det være nødvendigt med 4-5 hagesmække om dagen.

Se her ♡ det er måske noget for dig
Læs mere om de søde babyer
Luk
Se flere produkter
Ingen produkter fundet

Menu